Marli kehitteli järjettömän mukavan haasteen. Tilkkumysteerin. Iso kiitos Marlille jo etukäteen tästä haasteesta, jonka hän räätälöi myös aloittelijoille sopivaksi. En ole vielä perehtynyt tilkkujen maailmaan ja se on kuitenkin kiinnostanut. Jotenkin tuntuu etten oikein ole mikään tilkkupeittotyyppi mutta mysteerit kiinnostavat ja kankaat.

Alussa piti valita kankaita, mieluisa kangas ja siihen sopiva yksivärinen, inhokkikangas ja siihen yksivärinen. Minun inhokkikankaani on tuo järkyttävä väripläjäys. Vaikka pidän tosi paljon väreistä mutta liika on liikaa. Nämä kankaat valitsin

Ensimmäinen vihje, tilkkumaalaus, on julkaistu ja yritin noudattaa ohjeita, melkein onnistuinkin. Tylliä nimittäin ei ollut, mutta hallaharsoa kyllä. Sitä siis. Eikä ollut liimaharsoakaan mutta pikapaltetta löytyi. Mukavasti tuo hallaharso pehmentää noita melkoisen vahvoja värejä. Olisi melkein pitänyt laittaa enenpi valkoisia silppuja, ei niin räjähtäisi silmille tuo oranssi, mutta tehty mikä tehty. Onkohan miun silppu tarpeeksi silppua, pitäisköhän tehdä toinenkin versio nyt kun vauhtiin pääsin Nauru. On nimittäin varastossa lisää käyttämättömiä inhokkeja.

Tikkaushommeli on ihan uusi juttu minulle, mutta oletan että oma versioni siitä käy. Ompelin vaan sikinsokinsekaisin, reunoille tarvitsee varmaan vielä lisäillä ompelua. Minulla on ompelukoneena hyvin peruskone, suoraa ja siksakkia vaan. Jos tästä puuhasta kovin innostun niin mistä sitä tietää kolkuttelenko ompelukonekauppiaan ovea.