Dumdum laittoi liikkeelle Kirsi Kunnas-decon. Kunnas kuuluu lempirunoilijoihini, varsinkin Tunteellinen siili ja Kissa Krumeluu ovat aivan ihania. Ja on muuten muidenkin, sillä toiveistani huolimatta ne runot olivat jo varattujna Otinpa sitten itselleni tuntemattoman Ruskea mies-runon teon alle. Aluksi mieleeni tuli piparkakku-ukko, mutta mitä useamman kerran luin runon, alkoi silmissäni välkkyä ilkikurinen simpanssi harvoine hampaineen.

1891442.jpg
Vuori on otettu Villavaarasta saamistani vanhan tietokirjan sivuista ja värjätty ruskeaksi pronssileimasinvärillä. Voihan sitä leimasinväriä näinkin käyttää, kun ei tuo leimailu sittenkään oikein ota tulta alleen.

Toinen deco oli sitten Sinin 50-luvun deco. Minulla on Karjalainen vuodelta 1951. Aluksi ajattelin laittaa kauniita mainoskuvia, mutta niin moni oli niitä upeuksia käyttänyt, että päätin tehdä kollaasin ihan jutuista. Kovin paljon eivät muuten jutut eroa vuoden 2008 Karjalaisesta. Huomaatkos muuten Dumdum, että sanomalehdessäkin oli mainos Kolynos-hammastahnasta. Se oli ihan pakko laittaa, kun edellisessäkin sivussa oli (Dumdumin tekemä). Vaikka yhtenäisyyden vuoksi :).

1891426.jpg

Kolmas olikin sitten Mertzin Aasia-deco. Olen joskus jostain nettikaupasta ostanut julistekokoisen kollaasiarkin, josta nyt yksi kuva löysi paikkansa. On se uskomatonta kuinka muutamalla herkällä viivalla saadaan paljon puhuva kuva.

1891435.jpg
Ihan on pieni mainos laitettava. Kuvassa oleva kiinalainen kolikko on Paperikeijun valikoimista. Siis sehän on meikän lempinettikauppa :).