Teen hoitajan sijaisuuksia dementiavanhuksille tarkoitetussa hoitokodissa. Keski-ikä on noin 85 vuotta. Monella on ongelmia hienomotoriikan alueella monenlaisten syiden vuoksi esim. reuma, halvaus tai ihan käsien käyttämättömyys ja toki dementiakin  ja ikä vaikuttaa.  Hoitokodissa on kuntoa ylläpitävä ja kuntouttava ote hoitoon. Siellä on monenlaista ulkopuolisten ja hoitohenkilöstön vetämää viriketoimintaa. On jumppaa aivoille ja keholle eri tavoin toteutettuna. Käsillä tekeminen on kuitenkin ollut lapsipuolen asemassa.

Pomoni kysyi, kiinnostaisko minua alkaa vetämään askartelutuokiota Sen kummemmin ajattelematta sanoin isosti kyllä. Nyt, kun tarkemmin ajattelen, mitä ihmettä voisin tehdä vanhusten kanssa.

Sen pitäisi olla kohtuullisen yksinkertaista mutta haastavaa. Siinä pitäisi olla mieltä, ei siis mitään vessapaperirullista tehtyjä tonttuja tai pääsiäistipuja, vaan jotain järkevää, aikuisille ajateltua. Aikaa yhdelle kerralle on noin tunti ja se on tarkoitettu nimenomaan kädentaitojen harjoittamiseen askartelun keinoin. Niin ja budjetti on tosi pieni mutta käytettävissä haluamallani tavalla.

Kaipaan ideoita, ehdotuksia, ohjeita, tietoa ja vinkkejä.

Eräs asukas seuraasi kun tarkastin talon askartelukaapin sisältöä. Hän sanoi: Kiviä ei sitten ainakaan maalata:). Sitä on kuulemma tehty ihan riittävästi.


KERRO IDEASI

ja kuun vaihteessa arvon jotain pientä kommentoijien kesken