Tänä aamuna sitten vihdoin sain aikaiseksi kokeilla omaa saippuareseptiä. Olen lupautunut lokakuussa pitämään omalla Marttaemäntävuorollani saippuantekopäivän. On lieviä paineita, joten reseptit on tarkistettava, ettei sitten H-hetkellä mene sormi suuhun. Niin, että saippuajuttuja on tiedossa.
Tärkeäähän on, että kaikki tarvittava on valmiiksi katsottuna ja kädenulottuvilla.
NaOH:in kanssa pitää ihan oikeasti olla tarkkana, liian vähän, saippua ylirasvoittuu, kuten minulla kävi edellisellä saippuantekokerralla. Liian paljon, niin, no ainakin kädet kärsivät saippuaa käytettäessä.
Sitten öljyseos astiaan ja NaOH-vesiseos varovasti kaataen sekaan. Aluksi varovainen sekoitus, että aineet sekoittuvat hyvin keskenään.
Ja eikun sauvasekoitinta kehiin, liian laiska olen käsinvatkaamiseen. Tällä kertaa en laittanut lisäaineita, vaikka väriä aioinkin lisätä. Kiisselivaihe tuli jo neljässä minuutissa, ja oli niin kauniin värinen.
Ei tuohon mitään väriä haluttanut laittaa. Tuoksut minulla onkin aivan kaput, tähän olisi ollut niin ihana lisätä jotain sitrus-tuoksua. Kiisseli muotteihin ja huomista odottelemaan, että voin leikata kypsymään. Neljästä kuuteen viikkoon sitten vie ennenkuin pääsee pesutehoa kokeilemaan.
Saippuanvalmistus on helppoa kuin heinänteko, onnistuessaan. Tässäpä vielä tämänkertainen reseptini, jos jollakulla innostus heräsi.
Tärkeäähän on, että kaikki tarvittava on valmiiksi katsottuna ja kädenulottuvilla.
Ei tuohon mitään väriä haluttanut laittaa. Tuoksut minulla onkin aivan kaput, tähän olisi ollut niin ihana lisätä jotain sitrus-tuoksua. Kiisseli muotteihin ja huomista odottelemaan, että voin leikata kypsymään. Neljästä kuuteen viikkoon sitten vie ennenkuin pääsee pesutehoa kokeilemaan.
Saippuanvalmistus on helppoa kuin heinänteko, onnistuessaan. Tässäpä vielä tämänkertainen reseptini, jos jollakulla innostus heräsi.
350 g oliiviöljyä
50 g kookosrasvaa
100 g auringonkukkaöljyä
66 g NaOH (lipeä)
150 g vettä
50 g kookosrasvaa
100 g auringonkukkaöljyä
66 g NaOH (lipeä)
150 g vettä
Kommentit